CoperniCare neemt MediTracker over

Gepubliceerd op: 03-12-2019

Delft/Hoofddorp, 3 december– CoperniCare en Bexter maken bekend dat ze een overeenstemming hebben bereikt over de overname van MediTracker.

Per 1 november jl. heeft CoperniCare MediTracker overgenomen van de oorspronkelijke ontwikkelaar Bexter. MediTracker is een volgsysteem voor medische instrumenten en apparatuur. Het biedt zorginstellingen de mogelijkheid om te zien hoe vaak elk medisch hulpmiddel of gebruiksartikel is gebruikt en door wie, waardoor zorginstellingen efficiënter kunnen werken.

CoperniCare is onderdeel van Copernicus Interchange Technology B.V. en biedt sinds 2010 Track & Trace- en logistieke oplossingen voor zorginstellingen. CoperniCare en Bexter hebben sinds 2018 een zeer goed werkend partnership waarin ze gezamenlijk oplossingen voor alle Track & Trace, voorraadbeheer en logistiek binnen ziekenhuizen en zorginstellingen realiseren. Als logisch gevolg zijn CoperniCare en Bexter overeengekomen dat CoperniCare MediTracker overneemt. Per 1 november is MediTracker volledig opgenomen binnen de CoperniCare organisatie. Financiële details over de deal worden niet bekendgemaakt.

Eén integraal platform

MediTracker is een perfecte aanvulling op het applicatieportfolio van CoperniCare. Zo stelt ook Ruud Vrolijk, directeur van CoperniCare:

‘Met MediTracker geeft CoperniCare invulling aan de visie en strategie van één integraal platform voor alle Track & Trace, voorraadbeheer en logistiek binnen zorginstellingen. Op deze manier is er één aanspreekpunt voor totaaloplossingen binnen de zorg die ook realiseert dat bestaande bronsystemen worden gekoppeld.’

 

De verkoop van MediTracker past geheel in de strategie van Bexter die zich specifiek richt op softwareapplicaties voor de registratie en het beheer van emballage. Bexter is naast ontwikkelaar van MediTracker ook ontwikkelaar van Avalanche en TrackOnline. Bexter gaat zich nu focussen op TrackOnline, het digitale platform om emballage te registreren en beheren.

‘TrackOnline heeft de afgelopen tijd een flinke groei doorgemaakt. Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen en om 100% focus te leggen op dit platform is besloten om MediTracker over te dragen aan CoperniCare’, aldus Toon de Jong, commercieel directeur van Bexter.

 

Continuïteit gewaarborgd

Ziekenhuizen en zorginstellingen die MediTracker gebruiken zijn reeds ingelicht en kunnen de huidige dienstverlening blijven afnemen en dezelfde services verwachten. Enkele medewerkers van MediTracker hebben eveneens de overstap naar Copernicus gemaakt, zodat klanten een vertrouwd aanspreekpunt houden.

Vragen of meer informatie ontvangen over de overname van MediTracker? Jiska Korf de Gidts is bereikbaar via jiska.korfdegidts@copernicus.nl of 023 – 56 56 060.