Combi-Ster, onderdeel van de Reinier Haga Groep, tekent bij voor 5 jaar partnership met CoperniCare MediTracker

Gepubliceerd op: 26-01-2021

Het contract was al even rond, maar vorige week zagen we eindelijk kans om in klein comité het officiële tekenmoment met elkaar te vieren. Combi-Ster verlengt het contract voor 5 jaar met CoperniCare MediTracker als instrumentenvolgsysteem.

Combi-Ster is de centrale sterilisatie afdeling (CSA) die al het instrumentarium van het Reinier de Graaf Gasthuis, HagaZiekenhuis en het Reinier Haga Orthopedisch Centrum reinigt, sterilisteert en de logistiek hiervan organiseert.

Om de toekomstige visie en gewenste innovatie op het gebied van Track & Trace voor instrumentarium te bepalen is met de verschillende ziekenhuizen intern een Programma van Eisen (PVE) opgesteld over de behoefte voor zowel de CSA als OK’s.

Toekomstvisie

Deze toekomstvisie van Combi-Ster is vervolgens getoetst in de markt en na een gedegen en officieel inkoop traject is er een keuze gemaakt voor de partij die daar het best invulling aan kan geven. Wij zijn dan ook super blij dat Combi-Ster voor het invullen van hun visie het CoperniCare MediTracker instrumentenvolgsysteem behoudt en kiest voor verdere uitrol op de OK-complexen en innovatie op de CSA. Er is gekozen voor meer transparantie in de keten:

  • Reserveren en prioriteren van netten op basis van de operatieplanningen van de 3 ziekenhuizen
  • Klaarzetten voor een operatie van instrumentarium en disposables vanuit één systeem
  • Digitaal vastleggen en ondersteunen van de Telprocedure
  • Digitaal vastleggen en afhandelen van klachten en notities op OK en CSA
  • Via de koppeling met het EPD de gebruikte netten én losse verpakte instrumenten vastleggen bij de patiënt.