Medische Berichtenservice KPN E-Zorg en Copernicus ingezet bij Zorgring NHN

Gepubliceerd op: 21-02-2022

Stichting Zorgring NHN (Noord-Holland Noord) gaat voor het veilig uitwisselen van medische informatie gebruik maken van de Medische Berichtenservice. De Medische Berichtenservice (MBS) is door Copernicus ontwikkeld in samenwerking met E-Zorg (KPN Health) en wordt onder verantwoordelijkheid van KPN E-Zorg aangeboden in de zorg.

Copernicus is ingeschakeld om de data op een veilige en betrouwbare wijze te routeren naar de juiste zorgpartner. Daarnaast is het met de MBS mogelijk om verstuurde berichten naar elk bestandsformaat van de ontvanger te transformeren. De MBS maakt hierbij gebruik van het Niklas integratieplatform van Copernicus. Met de nieuwste technologieën binnen Niklas worden alle elektronisch berichtenstandaarden ondersteund.

ZORG-AB van VZVZ
Jaarlijks zullen door Zorgring NHN zo’n 6.000.000 berichten met medische informatie via de MBS worden verstuurd. Patiëntberichten, recepten, laboratoriumuitslagen, verwijzingen en veel andere medische data kunnen hiermee snel, eenvoudig en veilig tussen zorgverleners verstuurd worden. Ook wordt de MBS gekoppeld en aangesloten op het ZORG-AB van VZVZ, het adresboek voor zorgverleners.

De Medische berichtenservice maakt gegevensuitwisseling in de zorg efficiënter, veiliger en betrouwbaarder zijn. Hiervan profiteren niet alleen de zorgverleners en zorginstellingen maar ook patiënten.

Zie ook: https://ezorg.nl/zorgring-nhn-en-e-zorg-komen-met-toekomstbestendig-partnerschap/