Instrumenten volgsysteem

Niet alleen het registreren en traceren van steriele medische artikelen en implantaten is van groot belang, ook het kunnen traceren van instrumenten is een onmisbare handeling. Met MediTracker hebben wij dé module voor het traceren van medische apparatuur en instrumenten(sets) door op verschillende momenten rondom het CSA sterilisatieproces de instrumenten(sets) te scannen. Hierbij maken wij gebruik van de GS1 barcode standaard. Met al onze Track & Trace software zetten CoperniCare één unieke en complete oplossing in de markt, hierdoor heeft u slechts één partij nodig voor al uw Track & Trace, voorbeheer en logistiek. Ook koppelen wij eenvoudig met andere systemen zoals het EPD, ERP of  leveren wij vanuit onze software de nodige datasets aan bij alle landelijke registers.

Koppeling met het Voorraad Volgsysteem

MediTracker kunt u inzetten binnen de eigen ziekenhuisorganisatie eventueel volledig geïntegreerd met het Voorraad Volgsysteem (VVS). Op deze manier koppelt u dus ook de gebruikte instrumenten aan een operatie en aan een patiënt. Bovendien kunt u vanuit het VVS de opslaglocaties van de steriele instrumentensets vastleggen en terugvinden.

Daarnaast is MediTracker zeer geschikt om in te zetten wanneer de instelling (ziekenhuis) ook de sterilisatie uitvoert voor derden, zoals bijvoorbeeld voor Zelfstandige Behandel Centra (ZBC’s) en klinieken.

Wij werken zowel met barcodering als met Radio Frequency Identification (RFID).

MediTracker is een integraal platform voor:

  • Scanhandeling op de CSA en operatiekamer automatiseren door gebruik van RFID technologie
  • Printen en scannen van GS1 Global Returnable Asset Identifier (GRAI) compliant barcodes.
  • Locatiebepaling van medische objecten.
  • Volgen van patiënten.
  • Reparatiemodule.
  • Automatische registratie op (logistieke) processtappen.
  • Koppeling met Elektronische patiëntendossiers en operatieplanningssystemen.

MediTracker werkt met diverse CSA applicaties, waarin de instrumenten en sets beheerd worden en waarin de gegevens van de wasmachines en autoclaven worden vastgelegd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw zorginstelling te bespreken! Ook beantwoorden wij graag al uw vragen.


Meer weten over het Instrumenten volgsysteem?

Onze Expert, Jiska Korf de Gidts, staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Vul ons contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Partnerships Website Copernicare

Neem direct contact op met Jiska:
T: +31 23 565 6060
E: jiska.korfdegidts@copernicus.nl