Martin 15 jaar in dienst!

Gepubliceerd op: 12-05-2023

Martin vierde onlangs zijn 15-jarig jubileum bij Copernicus/CoperniCare. Een mooie mijlpaal en dus reden voor een feestje!
Om dit samen te vieren, waren op maandag 8 mei bijna alle collega’s op kantoor. Er was taart, pizza en een lekker drankje. De dag sloten we samen af met een gezellig avondje bowlen.

Voor degenen die Martin nog niet kennen of beter willen leren kennen, hebben we hem wat vragen gesteld.

Wie is Martin?
“Martin… dat ben ik! 35 jaar jong, getrouwd met Marieke en trotse vader van drie jongens. Thijs van 5,5 jaar, Bram van 4 jaar en Noud van 2 jaar. We wonen al een aantal jaar in het prachtige Nederhorst den Berg (wie kent het niet), een klein dorpje in de buurt van Hilversum.

In mijn vrije tijd hou ik van op vakantie gaan, skiën, varen, wandelen en fietsen, het liefste samen met mijn gezin.”

Hoe ben je bij Copernicus terechtgekomen?
“Werken bij Copernicus is inmiddels ook een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden." Toen ik 15 jaar geleden bij een klein IT-bedrijf in Nieuwegein werkte, kwam Copernicus op mijn pad.

Ze zochten een integratiespecialist en dit sprak me direct aan. Ik studeerde daarnaast nog in deeltijd Bedrijfskundige Informatica en deze studie paste perfect bij deze baan. "Sterker nog, mijn studie heeft geleid tot het ontstaan van CoperniCare.”

Oh? Hoe kwam dat?
“Mijn afstudeeropdracht was voor Radboud UMC, een groot universitair ziekenhuis. Ze hadden geen grip op hun voorraden en konden geen betrouwbare recall uitvoeren en waren op zoek naar een Track & Trace systeem om medische artikelen, implantaten, verbruiksartikelen, instrumenten en andere hulpmiddelen te kunnen volgen en beheren.

Samen met mijn collega Maurits ben ik gaan kijken hoe we dit konden organiseren. Ik vanuit de proceskant en Maurits vanuit de development kant. Vanuit Copernicus hadden we al veel kennis over hoe we systemen kunnen koppelen. We hebben een vertaalslag gemaakt naar de medische wereld.

In 2010 is hierdoor CoperniCare “geboren”: een zelfstandig voorraad beheersysteem voor ziekenhuizen en zorginstellingen. "Vanuit daar is het systeem in de afgelopen 13 jaar doorontwikkeld naar waar we nu staan: een Integraal Platform voor alle Track & Trace, Voorraadbeheer en Logistiek wat bij bijna 30 zorginstellingen door het hele land gebruikt wordt.”

Wat is je rol nu?
“Ik ben met de organisatie meegegroeid en inmiddels verantwoordelijk voor het CoperniCare team. Ik ben ook nog steeds inhoudelijk erg betrokken bij onze software. Ik vind het belangrijk dat ik weet wat de klant nodig heeft en dat ik ze daarover goed kan adviseren.

Samen met het team zorgen we er altijd voor dat we een implementatie opleveren “met een gouden randje”. Wanneer we complimenten krijgen van een klant en zij ons aanbevelen bij anderen, zijn wij pas tevreden over ons werk.

Het team is meteen een belangrijke drijfveer om bij Copernicus te werken. Iedereen is gemotiveerd en gedreven. "We zijn een hecht team.”

Welke veranderingen heb je gezien?
“In de afgelopen 15 jaar zijn er ook veel veranderingen geweest. De markt is niet meer hetzelfde als 15 jaar geleden. Niet alleen zijn er nieuwe aanbieders op de markt gekomen, maar er is ook een hoop wet- en regelgeving bij gekomen waar de ziekenhuizen en zorginstellingen aan moeten voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Landelijk Implantaten Register en de Medical Device Regulation.

Wij zorgen er altijd voor dat we exact weten wat er speelt op dat gebied en zorgen ervoor dat we hier proactief op handelen. "Dat maakt ons meteen uniek vergeleken met de concurrent.”


Hoe zie je de volgende 15 jaar voor je?
“Op de kaart die ik afgelopen maandag kreeg, stond: ‘Op naar de volgende 15 jaar’”. Dat is nog wel een lange tijd om vooruit te kijken Hoewel we nog genoeg plannen met CoperniCare hebben om de komende jaren te vullen. Bestaande klanten verder helpen, maar ook nieuwe klanten verwelkomen en het integrale platform nog verder uitbreiden met innovatieve functionaliteiten.

Maar dat we met CoperniCare een steentje bijdragen aan de maatschappij om de gezondheidszorg beter te maken, is wel een belangrijke persoonlijke drijfveer om onverminderd door te gaan met waar we mee bezig zijn.”