Copernicus Interchange Technology sluit zich aan bij Total Specific Solutions

Gepubliceerd op: 15-05-2023

Total Specific Solutions ("TSS") heeft het Nederlandse softwarebedrijf Copernicus Interchange Technology B.V. ("Copernicus") overgenomen. Met de overname van Copernicus versterkt TSS haar portfolio voor de gezondheidszorgsector en haar aanbod voor data integratie oplossingen.

Copernicus is een software specialist met twee producten. CoperniCare is het platform voor track & trace, voorraadbeheer en logistiek voor organisaties in de zorg en Niklas is een multi-vertical platform voor dataintegratie. CoperniCare is een geïntegreerd platform dat zorginstellingen en zorgverleners in staat stelt hun logistiek en voorraden te beheren, de track & trace van medische hulpmiddelen, zoals, implantaten, verbruiksartikelen, weefsel, apparatuur en stamcellen, volgens de vastgestelde wet- en regelgeving. Niklas biedt generieke integratiediensten voor bedrijven, voornamelijk in marktsegmenten zoals logistiek, retail & groothandel, softwareleveranciers en gezondheidszorg.

Abdelmoula Salah, General Manager bij TSS: "We zijn verheugd dat Copernicus zich bij TSS heeft aangesloten. Hun softwareoplossingen CoperniCare en Niklas zijn gebaseerd op jarenlange branchekennis en expertise. Ze helpen klanten hun workflows te optimaliseren en hun processen te stroomlijnen. Een van de belangrijkste verticale markten van TSS de gezondheidszorg. Met de overname van Copernicus's CoperniCare voegen we een nieuwe missiekritieke oplossing toe aan ons portfolio voor de gezondheidszorg. De track & trace-oplossingen voor medische benodigdheden, instrumenten, menselijk weefsel, implantaten en stamcellen helpen zorgorganisaties inzicht te krijgen in hun voorraad en logistieke processen. Dit is essentieel voor het leveren van optimale patiëntenzorg. Daarnaast is data-integratie en gegevensuitwisseling cruciaal in de huidige softwareomgeving, waar steeds meer klanten snel inzicht nodig hebben in gegevens uit meerdere bronnen en dit 24/7. Copernicus behoort tot de marktleiders op dit gebied. Ik kijk ernaar uit om Egbert, Ruud en het Copernicus-team te begeleiden terwijl ze de volgende fase als onderdeel van TSS ingaan."

Egbert Ellenkamp, Managing Director en voormalig mede-eigenaar: "In de loop der jaren hebben we een mooi en betrouwbaar softwarebedrijf opgebouwd met twee kern-oplossingen. De tijd is gekomen om de volgende stap te zetten, maar daarvoor hadden we de steun nodig van een grote partner. We geven de voorkeur aan een eigenaar met een langetermijnvisie. Hierin vonden wij TSS met haar strategie om nooit te verkopen. Dit is precies wat we zochten, een bedrijf waar we onze toekomst kunnen opbouwen; we zullen deel uitmaken van een internationale groep die gespecialiseerd is in het runnen van softwarebedrijven. We kijken ernaar uit om nieuwe inzichten op te doen en onze kennis te delen."

Ruud Vrolijk, directeur en voormalig mede-eigenaar: "De steun van TSS, een solide softwaregroep, is precies wat Copernicus nodig heeft om haar groeipad te vervolgen. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe en interessante business mogelijkheden voor Copernicus, onze klanten, en onze medewerkers zal versnellen. Ik kijk ernaar uit om het integratieproces van Copernicus binnen TSS verder vorm te geven."

Copernicus Interchange Technology B.V. (Copernicus)
Copernicus is opgericht in 2000 en is gespecialiseerd in het gebied van data-integratietechnologie met klanten variërend van MKB-bedrijven tot multinationals. Het Niklas-integratieplatform is een betaalbare en schaalbare Enterprise Service Bus (ESB) voor integraties tussen systemen, webshops, applicaties of handelspartners. CoperniCare biedt oplossingen voor het volgen en traceren van voorraadbeheer en logistieke processen van essentiële medische items die van groot belang zijn voor de veiligheid van de patiënten en voor het efficiënt runnen van medische faciliteiten. Copernicus is gevestigd in Hoofddorp, Nederland.

Meer informatie is te vinden op de websites: https://www.copernicus.nl  en https://copernicare.nl/.

Total Specific Solutions (TSS)
Total Specific Solutions is een internationale leverancier van IT-business-oplossingen en bestaat uit onafhankelijke business units die producten en diensten leveren aan hun specifieke verticale marktsegmenten. Deze marktexpertise is gebaseerd op tientallen jaren ervaring. TSS is actief in de gezondheidszorg, lokale en centrale overheid,  financiële en juridische dienstverlening, accountancy, agrarische en automobiel sector, bouw, educatie, geowetenschappen, horeca, maritieme en mobiliteits sector, productie, uitgeversbranche, vastgoed, verenigingen. TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. wat deel uitmaakt van het ecosysteem van Constellation Software Inc. (CSI), een internationale aanbieder van verticale business oplossingen.

Meer informatie op de website: https://www.totalspecificsolutions.com/

Meer informatie:

Copernicus Interchange Technology
Egbert Ellenkamp
Managing Director
Phone: +31 6 20 037 622
Email: egbert.ellenkamp@copernicus.nl

Total Specific Solutions
Abdelmoula Salah
General Manager
Tel: +31 6 11 222 415
Email: a.salah@tss-vms.com 

Als u eigenaar bent van een bedrijf dat software maakt voor een vertical markt en meer wilt weten over samenwerken met TSS, neem dan contact op met:
Stefan Wismeijer
M&A TSS
Telefoon: +31 6 28 54 81 27
Email: s.wismeijer@tss-vms.com