from now

till next

from now

till next

Altijd exact op de hoogte van de locatie van medische apparatuur

In de hedendaagse zorgomgeving stijgt de noodzaak om medische apparatuur, implantaten, en andere essentiële hulpmiddelen te kunnen traceren en lokaliseren. Track-and-trace systemen bieden een oplossing voor dit groeiende probleem, waarbij tijd en efficiëntie van cruciaal belang zijn voor de patiëntveiligheid en de dagelijkse operaties binnen een ziekenhuis.

Onbekende locatie

apparatuur, waaronder infuuspompen, rolstoelen, bloeddrukmeters en bedden. Deze apparaten bevinden zich constant op verschillende locaties, wat soms tot gevolg heeft dat de exacte positie van een bepaald apparaat of hulpmiddel onbekend is.

Wat is track-and-trace?

Track-and-trace is een geavanceerd systeem dat elke verplaatsing van een ‘asset’ vastlegt. Door gebruik te maken van technologieën zoals RFID (Radio-Frequency Identification) en BLE (Bluetooth Low Engergie) en Wirepas (Mesh) kan de locatie van objecten automatisch en real-time worden gevolgd.

In de zorgsector richt track-and-trace zich op het nauwkeurig lokaliseren van (steriele) medische artikelen, implantaten, verbruiksartikelen, instrumenten en andere hulpmiddelen.

Voordelen

Track-and-trace in ziekenhuizen biedt voordelen, zoals minder tijd kwijt met zoeken naar apparatuur, kostenbesparing, verbeterde efficiëntie in het gebruik van medische apparatuur en meer inzicht en rust op de afdeling. Deze technologie kan aanzienlijke verbeteringen brengen in de dagelijkse operaties van een zorginstelling.

Hoewel deze technologie al geruime tijd wordt gebruikt in andere sectoren, begint de gezondheidszorg nu snel de voordelen ervan te omarmen. Zo zijn er al succesvolle implementaties in zorginstellingen gedaan.

CoperniCare track-and-trace

CoperniCare biedt zorginstellingen inzicht in hun apparatuur met hun Apparatuur Volgsysteem (AVS). CoperniCare kan het AVS koppelen aan deelsystemen zoals een facility management systeem. Daarnaast kan het ook gekoppeld worden aan een OK-planning. Dit maakt het reserveren van apparatuur snel, eenvoudig en beter planbaar. Via bestaande koppelingen met alle EPD-systemen, kan CoperniCare ook het gebruikte apparaat bij een operatie of behandeling vastleggen.

Met het CoperniCare AVS realiseert het ziekenhuis:

Het AVS is onderdeel van het integrale platform. Hierdoor kan het klaarzetten en controleren van alle benodigdheden voor een operatie of behandeling vanuit één systeem worden gedaan. Automatische koppelingen met zowel interne- als externe systemen zorgen voor minder handmatig werk, een verlaging van de administratieve druk en het stroomlijnen van werkprocessen.

Geïnteresseerd in onze module? Lees er hier meer over.

Met de Reparatiemodule altijd weten wat waar is en waar was

Ziekenhuizen beheren dagelijks duizenden herbruikbare instrumenten, van scalpels tot pincetten, die een cruciale rol spelen tijdens operaties. Om ervoor te zorgen dat deze instrumenten veilig en langdurig inzetbaar blijven, moeten ze regelmatig onderhouden en gerepareerd worden. Een taak die niet alleen de levensduur van het instrument verlengt, maar ook direct bijdraagt aan de veiligheid van patiënten.

Copernicus Interchange Technology sluit zich aan bij Total Specific Solutions

Total Specific Solutions (“TSS”) heeft het Nederlandse softwarebedrijf Copernicus Interchange Technology B.V. (“Copernicus”) overgenomen. Met de overname van Copernicus versterkt TSS haar portfolio voor de gezondheidszorgsector en haar aanbod voor data integratie oplossingen.

Tim Hemmes: “Ik kijk er naar uit om het team van CoperniCare te mogen versterken”

“Al sinds jonge leeftijd heb ik een passie voor computers en programmeren. Na de middelbare school ben ik met twee vrienden een e-commerce bedrijf begonnen voor In-game valuta (geld voor online games, zoals RuneScape, World of Warcraft en FIFA). “

Martin 15 jaar in dienst!

Martin vierde onlangs zijn 15-jarig jubileum bij Copernicus/CoperniCare. Een mooie mijlpaal en dus reden voor een feestje!

De volgende stap voor Meander MC

Vandaag is CoperniCare aanwezig bij het Meander Medisch Centrum voor de livegang van het Instrumenten Volgsysteem (MediTracker) op de CSA. Meander maakte op de OK al gebruik van het CoperniCare verbruiksscherm en koppeling met het LIR.

Tom van Stijgeren: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in de medische wereld”

“Ik ben al bijna 10 jaar PHP-ontwikkelaar” vertelt Tom. “Tijdens deze 10 jaar heb ik ervaring opgedaan met het maken en opzetten van medische registraties. Ik maakte tools om data te benchmarken en te valideren. Na deze 10 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, maar ik wilde wel in de medische wereld blijven. Zo ben ik bij CoperniCare uitgekomen.”