from now

till next

from now

till next

OLVG

Zowel in OLVG West als in OLVG Oost gebruiken deze ziekenhuizen het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS) intensief.
De grote voordelen van het CoperniCare VVS systeem zijn al aangetoond. Lagere voorraden, hoge besparingen, efficiënter werken, geen derving door expiratie. “Niet alleen de cijfers zijn heel positief. Het zorgde ook voor een stuk rust onder de medewerkers”, aldus Margret Beliën, organisatorisch manager OKC locatie West.

Geen derving door expiratie en enorme kosten besparingen
met CoperniCare VVS

Sinds de invoering van het CoperniCare VVS bespaart het OLVG zeker een ton per jaar. De derving is met 90% afgenomen en het kostenbewustzijn van de medewerkers is enorm toegenomen. Verlies door het expireren van de steriliteitsdatum komt nauwelijks meer voor.

Voorraadbeheer is zeer sterk verbeterd en er wordt anders omgegaan met bestellingen. Voorraden op de OKC zijn sinds de invoering van het CoperniCare VVS met circa 40% gedaald. En bestellingen vinden plaats gedaan op basis van actuele cijfers. Met behulp van de bestellijsten uit het CoperniCare VVS en een digitale koppeling met het ERP inkoopsysteem worden bestellingen automatisch verwerkt.

“Niet alleen de cijfers zijn heel positief. Het zorgde ook voor een stuk rust onder de medewerkers”

De gele labels maken het proces een stuk makkelijker

Met het toepassen van de inmiddels ingeburgerde gele labels wordt niet alleen het medische artikel uniek, maar wordt hiermee elk item in een artikel uniek gemaakt.

Op de gele labels staat het lotnummer van het product, het artikelnummer, expiratiedatum en prijs. Met de nieuwe manier van werken is het doel bereikt dat OLVG voor ogen had. Namelijk verhoging van de patiëntveiligheid en verbetering van het voorraadbeheer met alle voordelen van dien. “Helaas is de gezondheidszorg nog niet zo ver dat er één uniforme standaard barcodering is. Denk bijvoorbeeld aan de GS1 standaard”. Zodra er meer standaardisatie is en alle leveranciers de GS1 codering zouden hanteren, is het CoperniCare systeem er al gereed voor om de efficiency nog verder te verbeteren.

AMC

Ergens midden in het doolhof van het AMC liggen de 10 snijzalen waar studenten en wetenschappers hun werk doen. Werk dat zij niet kunnen doen zonder mensen die hun lichaam doneren aan de wetenschap.

UMC Utrecht

Alle zorginstellingen in Nederland moeten sinds 1 januari 2020 aan de wet- en regelgeving omtrent het registreren van implantaten voldoen. Dat doen ze door te koppelen met het LIR. Het LIR (Landelijk Implantaten Register) is een centraal register.

HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking zijn de kernwoorden van het HagaZiekenhuis te Den Haag.

Bernhoven

“Het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS) draagt op het OK complex bij aan de kwaliteit en patiëntveiligheid, waarbij alle medische hulpmiddelen en implantaten volledig geregistreerd worden. Hierdoor verhogen wij de patiëntveiligheid aanzienlijk, besparen we veel kosten en werken we efficiënter.”, aldus Justin Bitter, Manager bedrijfsvoering VE OK/CSA/PPO & Regionaal Pijncentrum van het Bernhoven Ziekenhuis.

Combi-Ster

Combi-Ster is als stichting verantwoordelijk is voor het beheren, transporteren en uitvoeren van alle reinigings-, ontsmettings- en sterilisatieactiviteiten van medische hulpmiddelen voor de Reinier Haga Groep.

Alrijne Ziekenhuis

“De kracht van het VVS is het koppelen, zorgen dat er data-overdracht is. Dat maakt het een stuk makkelijker voor ons. Ik zou niet meer zonder kunnen.” Peter van Oorschot van de Alrijne Zorggroep is nog steeds enthousiast over de implementatie van het CoperniCare Voorraad Volgsysteem dat in 2015 als eerste op locatie Leiden werd ingevoerd. Er is beter zicht op de voorraad, collega’s op de OK’s weten direct of alle benodigde materialen aanwezig zijn en dat bespaart tijd en geld. “Met 1 druk op de knop kan ik alle getallen zien en weet ik direct of alles klopt.”