HagaZiekenhuis

Innovatie met het CoperniCare VVS op de OK’s van het HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking zijn de kernwoorden van het HagaZiekenhuis te Den Haag.
Eén van de innovaties is het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS) dat in alle OK’s van alle locaties (locatie Leyweg en locatie Sportlaan) intensief in gebruik is. Door volledige registratie en traceerbaarheid van alle medische hulpmiddelen, implantaten, verbruiksartikelen en instrumenten, kan al het verbruik per operatie gekoppeld worden aan een patiënt. Dit draagt bij aan het verhogen van de patiëntveiligheid en optimalisatie van voorraden en de goederenstroom.

Geen fouten meer met het scannen en rust op de afdeling

Het vorige systeem dat in gebruik was kon wel scannen, maar werkte vaak niet en zorgde voor teveel fouten. Door volledige herkenning en registratie met het CoperniCare VVS van alle medische artikelen tot op item niveau, is het volledig duidelijk voor OK medewerkers welke artikelen zij moeten scannen en behoren fouten tot het verleden. Hierdoor is de kwaliteit en borging van gegevens enorm verbeterd.
Nu worden alle medische artikelen, implantaten, verbruiksartikelen en instrumenten eenduidig gescand en worden alle relevante gegevens gekoppeld aan de patiënt. Dat brengt veel meer rust op de afdeling.

Instrumenten registreren en traceren

Het is bovendien belangrijk ook de instrumenten en instrumentnetten te kunnen scannen, registreren en traceren en te koppelen aan een bepaalde patiënt. Ook al is de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) uitbesteedt aan derden.
Door de integratiekennis en expertise van CoperniCare kunnen zelfs de instrumenten van CSA outsourcers geïntegreerd worden binnen het CoperniCare VVS en kunnen ook deze gegevens gekoppeld worden aan de patiënt. Ook kan men de gegevens van de steriele instrumentensets koppelen aan een bepaalde locatie in het steriele magazijn, zodat deze snel gevonden en ingezet kunnen worden.

Hematologie – Stamcelunit

Binnen het HagaZiekenhuis opereert de stamcelunit volledig autonoom. Deze afdeling richt zich op alles rondom stamceltransplantatie. Om als ziekenhuis deze behandeling te mogen bieden, dien je over de JACIE-accreditatie te beschikken. In Nederland was het Haga het eerste ziekenhuis die deze accreditatie haalde. Ook binnen de stamcelunit is vanalles te registreren en te traceren. Daarom bouwden we hiervoor, in samenwerking met het Haga, een unieke oplossing: het Registratie-en Volgsysteem Stamcelunit (RVS-SCU). Meer weten over dit project? Lees ons interview >>

CoperniCare innoveert mee

Het HagaZiekenhuis werkt voortdurend aan de toekomst. Met een vernieuwd ziekenhuis waar topkwaliteit geleverd wordt op medisch en verpleegkundig terrein en waar de zorg blijft innoveren, innoveert CoperniCare mee met de ontwikkelingen binnen het HagaZiekenhuis.