Bernhoven

Bernhoven wint internationale GS1 prijs op basis van het CoperniCare VVS

Bernhoven is het eerste ziekenhuis in Nederland met een unieke barcode op alle medische hulpmiddelen en won hiermee een internationale GS1 prijs! Bovendien is Bernhoven VVS gebruiker van het eerste uur. “Het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS) draagt op het OK complex bij aan de kwaliteit en patiëntveiligheid, waarbij alle medische hulpmiddelen en implantaten volledig geregistreerd worden. Hierdoor verhogen wij de patiëntveiligheid aanzienlijk, besparen we veel kosten en werken we efficiënter.”, aldus Justin Bitter, Manager bedrijfsvoering VE OK/CSA/PPO & Regionaal Pijncentrum van het Bernhoven Ziekenhuis.

Zeer aanzienlijke kostenbesparingen

Mede dankzij het gebruik van het VVS verspilt het ziekenhuis nu ruim 90% minder, dus 90% minder kostenderving door het expireren van de uiterste gebruiksdatum van medische artikelen. Ook kon Bernhoven de totale voorraad op de OK verlagen met 25% terwijl de productie steeg.

Recalls met één druk op de knop

Bernhoven te Uden is het ziekenhuis voor de regio Oss-Uden-Veghel. In 2016 is Bernhoven verkozen tot het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland, waarin zowel patiënten als medewerkers centraal staan. Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het CoperniCare VVS draagt bij aan een hogere kwaliteit en een 100% registratie van alle medische artikelen. Moeizame processen en veel onnodige inspanningen om alle gegevens voor een recall te verzamelen behoren tot het verleden. Zo kan nu met CoperniCare VVS een recall gedaan worden door letterlijk één enkele druk op de knop.

Beter plannen met klaarzetprotocollen

Ook ondersteunt het VVS klaarzetprotocollen. Hierdoor kunnen medewerkers vooraf plannen welke medisch artikelen, implantaten en instrumenten voor welke operatie nodig zijn. Het CoperniCare VVS signaleert dan automatisch eventueel ontbrekende artikelen, zodat zij deze dan alsnog op tijd kunnen bestellen.

Automatisch bestellen

CoperniCare is tevens specialist in integratieoplossingen. Door het CoperniCare VVS te koppelen met het inkoopsysteem worden artikelbestanden automatisch up-to-date gehouden binnen het VVS en kunnen bestellingen automatisch, aan de hand van instelbare min-max voorraadwaarden, gedaan worden in het inkoopsysteem.