Alterdesk

Copernicus en Alterdesk hebben een partnership gesloten voor het versturen van versleutelde berichten in de zorg.

Alterdesk heeft een veilig messaging platform, vergelijkbaar met WhatsApp, voor communicatie in de zorg opgezet. Bij het uitwisselen van berichten in de Healthcare industrie is het van extra belang dat dit via een veilige en versleutelde manier verstuurd kan worden in verband met privacygevoelige informatie.

Veiligheid

NEN7510 norm logo Om ervoor te zorgen dat alle communicatie via de Zorgmessenger veilig verloopt, wordt er gebruik gemaakt van encryptiesleutels, firewalls, inbraakdetectie- en preventiesystemen. Hierdoor is deze dienst compliant met de NEN7510 en ISO27001 normen voor communicatie in de zorg. Op deze wijze is de gebruiker ervan verzekerd dat de verstuurde berichten via dit platform goed afgeschermd zijn. Ook wordt end-to-end encryptie ondersteund. Als extra beveiligingslaag kan er ook voor gekozen worden om tweefactorauthenticatie aan te zetten.

Features

Een greep uit de features van de Zorgmessenger:

  • Tekst- en spraakberichten versturen;
  • Meesturen van bijlagen tot 1 GB;
  • Controle over eigen berichten (verwijderen mogelijk);
  • Gebruik emoticons;
  • Intra- en extramuraal: berichten binnen team, maar ook met externe partijen uitwisselen;
  • Gezien door: met de welbekende groene vinkjes kun je zien of je bericht afgeleverd is en gelezen;
  • Te integreren met uw huidige softwaresystemen zoals EPD of FACT-bord.

Alterdesk Messenger is beschikbaar voor desktops, laptops, tablets, smartphones en wearables. Altijd en overal bereikbaar. Op de website van Alterdesk kunt u een volledige lijst met features.

Samenwerking

Copernicus en haar Healthcare tak CoperniCare, is een samenwerking aangegaan op het gebied van de Zorgmessenger van Alterdesk. Integratie met uw kernapplicaties (EPD/ECD) zijn belangrijk. Om dit te automatiseren kan de Zorgmessenger via een API geïntegreerd worden met ieder systeem. Naast de benodigde koppelingen kan CoperniCare uw organisatie ook helpen met de implementatie en integratie van de Zorgmessenger in uw processen.

Voor meer informatie over Alterdesk gaat u naar: www.alterdesk.com